"La gloria del chamariz"

Por crcls - February 12th, 2006, 14:45, Categoría: crítica

Els actors, els bufons o els comendiants són com l'antidot que la societat ha inventat contra l'aborriment, l'estupidesa i la intransigència. Cada vegada és més acceptada per tothom la idea que una societat no pot viure sense els seus còmics. Però, per què se'ls margina d'aquesta manera? Per què no es forma adequadament la professió de bufó? O el que és pitjor per què no es forma al conjunt de la societat a respectar la tasca d'aquest metges de la salut mental d'un poble? Se m'acudeixen algunes possibilitats de debats sobre l'essència de l'art d'interpretar que podríem portar al fórum de l'aula. La primera consistiria en dilucidar si són els bufons realment útils a la societat si, en última instància, el que fa no és una altra cosa que IMITAR als demés.

Per a introduir el debat llegiríem aquest fragment extret de El arca de las palabras d'Andrés Trapiello:

"Entre las habilidades del chamariz, un pájaro común, como el jilguero, está la de imitar los cantos de los otros pájaros. Lo hace tan bien que consigue hacerse pasar por ellos, y nadie habla de plagio, porque a nosotros, ¿qué más nos da todo eso de la originalidad? ¿Y qué si no somos más que chamarices? ¿Nos quitarán por ello la inmortalidad de la alondra, del ruiseñor, del jilguero? ¿Pero quién le quita al chamariz la gloria de haber cantado?"

O aquesta altra imatge de Las viñetas de Eneko sobre que és realment creatiu: el treball dels autors o la tasca dels crítics?

Permalink ~ Comentarios (8) ~ Comentar | Referencias (0)

El Blog

Calendario

<<   February 2006  >>
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Artista pedagog. Make your own badge here.

Archivos

Sindicación

Enllaços generals

Multimèdia

Alojado en
ZoomBlog